Programok - Robitel Wellness Vendégház

Igényes szállás, kedvező árakon
Robitel Vendégház
Menű
Tartalomhoz ugrás
Menű
A Rozé, Rizling és Jazz Napok 2023. július 07. és 16.
helyszíne a város szíve, a nyolcas alakú Óváros tér.
Időpont július 07. és 16. A műemlék épületek által körülölelt, korábban piactérként használt terület kiváló helyszíne a 10 napos mini-fesztiválnak; a balatoni borrégió borászatait bemutató borfalunak és a magyar fellépőknek helyet adó színpadnak.

Feszprémfest 2023. július 12-16
Minden év július- augusztusában, kerül megrendezésre a VeszprémFest, mely a régi és új közönségnek egyaránt kínál kellemes hallgatnivalót.

Információk
https://www.veszpreminfo.hu/hu/esemenyek/veszpremfest-2023

Digitális Alagút – A volt vidámpark területén
SZERZŐ: S. BONNYAI ESZTER (veszpremkukac.hu)
Amikor először szembejött a hír Veszprém egyik közösségi felületén, sokan azt gondolták, ez csak egy blöff. Aztán szombaton az mfor.hu oldalán is megjelent: Digitális Alagút tervezésére és kivitelezésére írt ki közbeszerzési pályázatot a város önkormányzata.
A beruházást az Európa Kulturális Fővárosa 2023 infrastrukturális fejlesztéseként tervezik megvalósítani. Müller Mihálytól, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. sajtófőnökétől megtudtuk, ez még csak egy feltételes közbeszerzési eljárás, amivel a piacot tesztelik.
Hogy képben legyünk: az egykori vidámparki kisvasút alagútjáról van szó. Az ennek felújítását, a be- és kijáratoknál fogadóépületek létesítését, valamint az audiovizuális technika telepítését célzó eljárás az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer (EKR) adatai szerint december 6-án indult. A tervezési és kivitelezési ajánlatoknak egy csomagban január 20-ig kell beérkezniük.
Ráhangolódás, élmény, levezetés
Vannak, akik már a digitális szótól is viszketést kapnak, pedig ez a jövő. Ők inkább ne olvassák el az EKR-en ugyancsak elérhető, idén augusztusban elkészült jóváhagyási tervdokumentációt, amiben ez áll: „A projekt célja a Veszprém-völgyi kisvasút alagútjának újrahasznosítása, úgy, hogy a felbővített keresztszelvényű alagútban digitális immerzív élményben részesül a látogató.” Értelmezésünk szerint ez a vetítésekben, fény- és hangeffektusokban való megmerítkezést jelenti.
​Az állatkertet és a vidámparkot összekötő alagút az 1950-es években épült, 166 méter hosszú. Egyik vége az állatkert régi kapuja közelében a Kittenberger Kálmán utcára, a másik a Kolostorok és Kertek parkjában a Népmesék játszótérre nyílik. A tervezők elképzelése szerint a jelenleg használaton kívüli alagútból egy egyedülálló vetítési élményt nyújtó kulturális létesítmény válhat. A Digitális Alagút bejáratát a Népmesék játszótérhez tervezik. A fogadóépületben jegypénztár, mosdók és a ráhangolódás tere várja a látogatókat. A kijárati épületben (Kittenberger utca) egy multifunkcionális térbe érkezhetnek, ami akár minikoncertek, gyermekrendezvények megtartására is alkalmas. Ugyanitt shop és kávézó is segít levezetni az átélt „immerzív” élményeket. A közeli ingatlanokon gépkocsiparkolók létesülnek.

Programajánlások
Robitel Vendégház
8412 Veszprém-Gyulafirátót Füzesi út. 41.
info@robitelvendéghaz.hu  robitel@gmail.com  +36209430477
Created with WebSite X5
Vissza a tartalomhoz