Látványosságok - Robitel Vendégház

Igényes szállás, kedvező árakon
Robitel Vendégház
Tartalomhoz ugrás
Látványosságok
Rátóti halastó - Mikládi tanosvény
A Balaton-Felvidéki Nemzeti Park beruházásában befejeződtek a Gyulafirátóti Halastó felújítási munkái.  Ezek során új töltések, gátak épültek, teljesen megújult a zsiliprendszer, és egy tanösvény is kiépítésre került.
Kálvária
A gyulafirátóti kálvária épületegyüttese a település középső - északi területén magasodó domb tetején áll. A dombtetőre vezető út bal oldalán - az úttal párhuzamosan elhelyezkedő kép nélküli stációfülkék sora egy ovális kőkerítéssel körülvett kálváriacsoporthoz vezet, melyben bronzszobros Krisztus, két oldalán pedig az ugyancsak bronzszobros latrok kőkeresztje található. A domb tetejéről jól belátható a település körül elterülő lankás vidék
Premontrei romok, Gyulafirátót

Vörösbarátok klastromának is nevezték népiesen, hiszen a gyulafirátóti középkori templom működése a premontrei rend nevéhez fűződött. Rátold Mátyás esztergomi érsek volt az, aki megépíttette a román és kora gótikus stílusú monostort az 1240 előtti években, meghonosítva ezzel a francia műveltséget a környéken. A monostor épületének külső kőfalai még ma is állnak, ezenkívül ép állapotban maradt a keresztboltozatos sekrestye helyisége és a déli ajtó kőkerete is.    
Veszprém
Forrás :
https://veszpreminfo.hu/records/helyek

Tűztorony
Veszprém egyik jelképe, melyet eredetileg őrtoronynak szántak, majd tűzfigyelési célokra építettek újjá. Csigalépcsőit megmászva a körerkélyről felejthetetlen kilátás tárul elénk Veszprém városrészeire. Kertjében a Veszprémi Pantheont tekinthetjük meg.
A copf stílusú réztorony órája minden egész órakor Csermák Antal verbunkos zenéjét játssza, de negyedóránként is üt. A Vár egyetlen, a középkorból megmaradt tornya, a barbakán Veszprém város legmagasabb pontján áll, teljes magassága 48 méter.

Tekintse meg a helyszínt gömbpanorámás felvételünkön is!I. István király és Gizella királyné szobra

A Vár utca végén emelkedő kilátóbástyánál áll az első magyar királyi pár, Szent István király és Gizella királyné szobra, mely Veszprém szimbólumává lett.

Tekintse meg a helyszínt gömbpanorámás felvételünkön is!

Séta a Várban
Fenséges város ez. Királyi sarjak lépteit őrzik az ódon macskakövek, legendák egész sora vesz körül mindenkit, aki erre jár. Elődeink szerint Veszprém hét dombra épült, régészeti leletek pedig azt is bizonyítják, hogy ezen a tájon az őskorban is éltek emberek
Veszprémi Állatkert

Szavanna játszóter
2018. júliusában nyitott meg a Veszprémi Állatkert új Afrika szavanna játszótere. Az élményjátszótér a Modern Városok Program keretében valósulhatott meg, amely kétségkívül az idén 60 éves Veszprémi Állatkert legnagyobb születésnapi ajándéka
Dinó park
2016. májusában szolgáltatásaink köre kibővült a dinoszaurusz parkban található élmény- foglalkoztatókkal, melyek célja, hogy a gyermekeket játékosan ismertesse meg a régészek munkájával, miközben sok új érdekes információt szerezhetnek Földünk több száz millió évvel ezelőtti állatvilágáról..
Eplény Síaréna
Benedek-hegyi Kilátó
A vár északi oldalán kikövezett keskeny lépcsősoron érünk le a Szent Benedek-hegyre, mely honfoglaló őseink temetkezési helye volt.
Vitéz Kilátó
A most átadott kilátó Veszprém északi felén, a Séd patak jobb partján található, már a vasútállomás parkolójából is látható és gépjárművel is könnyedén megközelíthető. A 6,15 m magas kilátóból északnyugattól délkeletig a Bakony vonulatát látni, déli irányból pedig az Aranyos-völgy látható háttérben a város és a Vár páratlan sziluettjével.
Gizell Királyné Kilátó
A most átadott kilátó Veszprém északi felén, a Séd patak jobb partján található, már a vasútállomás parkolójából is látható és gépjárművel is könnyedén megközelíthető. A 6,15 m magas kilátóból északnyugattól délkeletig a Bakony vonulatát látni, déli irányból pedig az Aranyos-völgy látható háttérben a város és a Vár páratlan sziluettjével.
Csatár-hegyi Kilátó
A 150 méter magas Csatár-hegy látnivalói a Csatárhegyi kápolna és a hegytetőn újonnan épült csodálatos kilátó, valamint pihenőhely.

Elérhetőségeink
8412 Veszprém-Gyulafirátót Füzesi út. 41.
Telefon: +36209430477  E-mail: robitel@gmail.com
info@robitelvendeghaz.hu

Mivel a vendégházban nem működik állandó nyitva tartással rendelkező recepció, így a vendégfogadás, illetve szállásra érkezés telefonos megbeszélés alapján történhet.


A szobákat érkezés napján 14 órától lehet elfoglalni, míg távozás napján 10 óráig áll vendégeink rendelkezésére.
Robitel Vendégház
8412 Veszprém-Gyulafirátót Füzesi út. 41.
info@robitelvendéghaz.hu  robitel@gmail.com  +36209430477
Created with WebSite X5
Vissza a tartalomhoz