Kert, Medence, Szabadidő - Robitel Vendégház

Igényes szállás, kedvező árakon
Robitel Vendégház
Tartalomhoz ugrás
Kert, Medence, Szabadidő

Szép nagy kerttel rendelkezünk.
Szélső ház vagyunk, Bakonyra néz a kert, nagyon szép a naplemente.
Van 1 db. 3 méteres medence 70 cm mélységgel, gyerekcsúszdával
Szalonna sütő.
Faszenes sütő.
Homokozó.
3.m es trambulin
Kölcsönözhető kerékpár.
Különálló csúszda.
Tollaslabda kérhető
Mesefilmek kérhetők ( mindegyik tv lejátsza )

Nagymedence

Mérete 3 méter, mélység 70cm. polipropién kék medence gyerekcsuzdával.
Veszprémi Uszoda
Az idén elkezdődött a Veszprémi uszoda építése  2020-2021 befejezéssel

Néhány jellemző adat:
- 10.400 négyzetméter
- 50x25 méteres nagymedence
- 12,5x25 méteres bemelegítő medence
- 7,5x12,5 méteres tanmedence
- pezsgőmedence
- gyermek pancsoló...
Balaton Bobpálya

Cím: Balatonfűzfő, Uszoda u 2, 8184
Nyitva tartás:
Nyitva ⋅ Zárás: 20:00

Telefonszám: (06 88) 586 170
Sobri Jóska Kalandpark. (https://www.bakonyikalandpark.hu/)
Játékok, 3D karika, Bob pálya, Drótkötélpálya, Ejtőgép, elektromos kisautók, Gokartok, Hámori vár-Tízpróba, Hófánk, Jetski, Kalandvár, Kisvasút, Mászófal, Megazipline, Nautic jet, Rotundo-körhinta, Trambulin
Tutaj, Vízi akadálypályák, Vízi rájder, Vízigömb.
Balatoni Élménypark Csopak  forrás http://www.balatonielmenypark.hu/
Cím: Veszprém és Csopak között, a 73-as út mellett.
Kötélpálya, Slackline, Lövészet, Kisvonat, Óriás sakk, Minigolf, Lábtengó, Streetball, Strandröplabda, Pingpong, Tollaslabda,
Quad, Biciklis drótkötélpálya, Óriás inga/szabadesés, Óriás extrém csúszó, Vizes játék/vízi csónak, Vizes játék/vízi gömböc

Rátót és Eplény, Balatonfüred -Győr  Kerékpátút
Az elkövetkező években több mint 150 milliárd forintot fordítanak kerékpárút-építésre fordítani. Vannak olyan beruházások, amelyek folyamatban vannak, például ez is, ahol most állunk – mondta Révész Máriusz kormánybiztos.
Mint megtudtuk, a munkák megkezdésének volt egy előfeltétele, jelesül az, hogy a kerékpárút végig tudjon menni a megálmodott szakaszon. Ez megvalósult, így nincs akadálya, hogy Veszprémet és Zircet önálló kerékpárúttal kössék össze. A távolabbi tervek szerint aztán Balatonfüred és Győr (Pannonhalma) között is tekerhetnek majd a kétkerekűek szerelmesei.
Túrázás (forrás:kirándulástippek.hu)
Veszprém, a királynék városa, érseki központ, legfőbb látnivalója a Várhegy tetején lévő impozáns Várnegyed, az ország egyik legegységesebb barokk negyede. Az érintetlenül fennmaradt veszprémi várnegyed művészeti és történelmi emlékei mellett itt találjuk az ország talán legismertebb vidéki állatkertjét is.
A Veszprémet körülölelő erdőrengeteg, a Bakony nemcsak természeti látnivalóival, hanem történelmi emlékeivel is számtalan programot kínál.
A Bakony szívében, Zircen találjuk az ország egyik legrégibb apátságát, gyönyörűen helyreállított templomával és egyedülálló műemlékkönyvtárával.
Középkori végvárak sorakoznak a vidéken, a gyönyörű fekvésű cseszneki vár, a szépen felújított várpalotai Thury-vár, a nagyvázsonyi Kinizsi-vár, a döbröntei Szarvaskő vára.
Romantikus egyházi emlékekben sincs hiány, a magyarpolányi kálvária, a bakonybéli Szent Kút kápolna mind gyönyörű helyek.
Itt található a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrája, a világhírű Herendi, ahol egy európai színvonalú látogatóközpontban, a Porcelaniumban ismerkedhetünk meg a porcelán világával.
A bakancsos turisták is otthon érezhetik magukat a vidéken, legnépszerűbb kirándulóhelyek, a családbarát Gaja-szurdok, a vadregényes Cuha patak völgye, az elbűvölő Római fürdő és természetesen a Bakony központi kirándulóhelye, Bakonybél, megannyi izgalmas túraútvonalával, köztük a Bakony legmagasabb hegyével, a Kőris-heggyel. A világűrt is fel fedezhetjük a Pannon Csillagdában, ebben az egyedülálló tudományos ismeretterjesztő központban.
Egyedülálló látnivalókkal is büszkélkedhet a régió, a tési szélmalmok, a fenyőfői ősfenyves, a rendkívül látványos úrkúti őskarszt mind-mind unikum Magyarországon.
A Bakonyhoz közel találjuk az UNESCO védelem alatt álló pannonhalmi bencés főapátságot, amely az ország egyik legnagyszerűbb építészeti és művészeti öröksége.
Nincs messze a Somló magányos tanúhegye, tetején a várrommal, a hegy szoknyáján pedig Magyarország legkisebb történelmi borvidékével.
Bakonynána Rómaifürdő  (forrás:kirándulástippek.hu)
A Római fürdőt legegyszerűbben Bakonynána felől közelíthetjük meg, a falu végétől Tés felé indulva a második kanyarnál balra egy murvás út visz a Gaja déli partjával párhuzamosan kanyarogva a vízesés felé leágazó gyalogúthoz. Ezt az utat K + jelzés követi, természetesen gyalog is el lehet rajta jutni a vízeséshez, de érdemesebb a szebbik úton, az Országos Kéktúra útvonalán menni.
A Kéktúrára úgyszintén Bakonynána déli végén, a tési műútnál csatlakozhatunk rá, a XIX. századi eredetű egykori fűrészmalom, a ma vendégházként funkcionáló Prém-malom bájos kis épülete mellett vezet el az út, majd egy kis gyaloghídon átkelve a Gaja feletti hegyoldalba vágott úton, az egyre vadregényesebbé és szűkebbé váló völgyben érjük el a Római fürdő előtti nagy tisztást az erdei pihenőhellyel. A szalonnasütőhelytől a patak partján vezet az út a Római fürdő sziklaszorosához.
Az út hossza Bakonynánától: 2 km.
Vinye-Porva Cuha szurdok (forrás:kirándulástippek.hu)
Érdemes Veszprémből elmenni vonattal Györfele. Gyerekeknek nagy élmény, a sok alagut. Vinyénél leszállni és visszemenni Porváig, vagy kortúrát tenni a térkép alapján.
Túlnyomórészt könnyű, szintben tartó jelzett turistautak, egy kisebb emelkedő a Porva-Csesznek vá.-tól a Kopasz-hegyre. A túra nehézségét a patak vizén történő átkelések jelentik, megfelelő lábbeli, vízhatlan bakancs elengedhetetlen. Magas vízálláskor, nagyobb csapadék, hóolvadás után járhatatlanná válnak a gázlók.
Útvonal: Vinye v.m. – Cuha-szurdok – Porva-Csesznek v.á. – Kopasz-hegy – Üveghuta – Hódos-ér – Vinye v.m.
Kiindulási pont: Vinye vasúti megálló, Bakonyszentlászlótól 5 km-re délre.
Robitel Vendégház
8412 Veszprém-Gyulafirátót Füzesi út. 41.
info@robitelvendéghaz.hu  robitel@gmail.com  +36209430477
Created with WebSite X5
Vissza a tartalomhoz